Komende concerten en evenementen


🎶 Zaterdag 20 januari 2024, 20:00  - Klanken van Catharina- UNIEK orgelconcert met Johan Famaey aan de toetsen

🎶 Vrijdag 23 - 25 februari - Repetitieweekend in Lombardsijde, in De Zeekameel.

🎶 Zaterdag 4 mei en 5 mei 2024 - Voorjaarsconcert

🎶 Zaterdag 29 juni 2024 - BBQ voor muzikanten en sympathisanten

🎶 December 2024 - Concert

Klanken van Catharina

zaterdag 20 januari 2024


Het grootste orgel van Gent speelt samen met Harmonieorkest Wondelgem een onvergetelijke avond bij elkaar! Dirigent Johan Ferlin leidt het Harmonieorkest Wondelgem en pianist, componist en organist Johan Famaey neemt plaats achter het Catharinaorgel.


Je krijgt een uniek samenspel van orgel en harmonieorkst te horen. Op het programma staat onder andere het bekende The Phantom of the Opera. Klaar om overdonderd te worden?


Meer over het Catharina-orgel via het Nieuwsblad en op hun website:  "De eerste plannen om het kerkorgel in de Sint-Catharinakerk in Wondelgem te vervangen, gaan terug tot 2003 maar dankzij de toewijding en volharding van de Kerkfabriek kon het indrukwekkende nieuwe orgel op zondag 11 september 2022 eindelijk worden ingewijd. Het orgel is een exacte kopie van een barok Contiusorgel, waarvoor indertijd zelfs ene Johann Sebastian Bach zelfs kilometers te voet ging om er op te kunnen spelen. Het instrument werd vervaardigd in Tollembeek en [heft] 27 registers."


Meer over Johan Famaey ): "Johan Famaey, is een Belgische pianist, yangqin-speler en bekroonde componist. Sinds 2023 is hij de muziekdirecteur van het World Piano Day Festival dat op 29 maart voor het eerst plaatsvond in de befaamde concertzaal Amuz Antwerpen."